en

Uncategorized

CHIHUAHUA

May 23, 2023

Característiques del chihuahua

  • Talla → Mini
  • Pes → D’1 kg a 3 kg
  • Alçada → De 15 cm a 23 cm
  • Esperança de vida → De 12 a 20 anys
  • Classificació FCI → Grup 9, secció 6

Origen del chihuahua

Amics peluts! Si ets aquí, segur que ets un amant dels gossos i, en particular, dels Chihuahuas, la raça de gossos més petita del món. Aquest peludet és originari de Mèxic i es creu que la seva història es remunta a l’època dels tolteques, una cultura prehispànica que va habitar la regió fa més de mil anys. Es diu que els tolteques criaven gossos petits per ser utilitzats en rituals religiosos i… el chihuahua n’era un! Amb el pas dels anys, aquests peludets han esdevingut una de les races més populars del món.

Caràcter del chihuahua

Aquests peludets són petits però valents, tenen una personalitat única i distintiva. Són coneguts per ser companys lleials i amorosos, especialment amb els millors amics humans, encara que poden ser una mica reservats amb estranys. Sovint, es descriuen com a peludets amb una gran quantitat d’energia i una actitud juganera, cosa que els converteix en excel·lents companys de jocs. D’altra banda, també són coneguts per ser força territorials i poden bordar o grunyir per protegir la seva llar i la seva família. Finalment, a grans trets, és una raça afectuosa i divertida pel que són el company ideal a qualsevol llar.

Salut del chihuahua

Com que és una raça de mida molt petita, pot presentar problemes de salut com luxació de ròtula, problemes dentals i trastorns oculars. Però es pot prevenir! Brindar una dieta equilibrada, exercici regular i visites periòdiques al veterinari, farà que moltes d’aquestes dificultats siguin evitades o controlades. Parar atenció als signes de problemes d’aquesta raça com la tos crònica, la letargia i la pèrdua de gana és essencial per oferir-los la millor cura i que pugui ser un company feliç durant molts anys.

Cures del chihuahua

Aquests peluets són una raça molt especial! Necessiten diverses cures per mantenir-se saludables i feliços. D’una banda, és important proporcionar-los una alimentació adequada, amb una dieta equilibrada i de qualitat, però d’altra banda requereixen exercici diari i molta socialització per evitar problemes de comportament. Estar atents a la salut dental i de pell, és clau per prevenir qualsevol malaltia. Finalment, però no menys important, l’amor i l’atenció són fonamentals per al benestar emocional i per crear el millor vincle entre l’humà i el peludet.

Educació del chihuahua

Com que és una raça petita, és fàcil caure en la temptació de permetre’ls comportaments inadequats, però és essencial establir límits clars igual que ser constants en el seu entrenament. Socialitzar-se també és crucial, així que assegura’t que el teu peludet tingui contacte amb altres gossets i persones des de cadellet. Finalment, la utilització del reforç positiu amb carícies i llaminadures farà que cada entrenament sigui exitós. Amb paciència i consistència aconseguiràs que el petit peludet sigui educat i estigui feliç.

Curiositats

Com ja hem dit anteriorment, és la raça més petita del món però… ¡No és el seu únic atribut diferenciador! També són coneguts per ser excel·lents “gossets falders” ja que els encanta estar a la falda dels seus companys humans. D’altra banda, una curiositat destacada d’aquests peludits és que tenen una taxa metabòlica molt alta, això vol dir que cremen energia ràpidament i que necessiten menjar amb més freqüència que altres races de mida similar. Per aquesta raó, és important assegurar-se alimentar-los amb una dieta equilibrada i adequada per a la seva mida i edat.